In één van de oudste stukjes van Rotterdam hebben wij in opdracht van Woonbron 36 ruime stadswoningen en 1 atelierwoning gerealiseerd.

Het plan bestaat uit negen bouwblokjes die elk bestaan uit vier grondgebonden kwadrantwoningen.
Onder de woningen is een halfverdiepte garage gelegen.

Opvallend zijn de vier woonlagen, de vele raampartijen en de multifunctionele ruimte op de begane grond die bijna alle woningen hebben. Geschikt als kantoor, woonkeuken of slaapkamer. Op de eerste verdieping liggen de woonkamer en de open leefkeuken, daarboven de slaapkamers, badkamer en dakterras. Bij sommige woningtypen liggen de slaapkamer(s) op de begane grond, eerste of tweede verdieping.

De entrees van de woningen zijn gecombineerd met grote vensters en liggen aan de stegen. Ze zorgen voor levendigheid en interactie tussen binnen en buiten. De stegen leiden naar de pleintjes, die net boven het straatniveau liggen. De pleintjes zijn semi-publiek. Elke woning heeft openslaande tuindeuren en een privé stoep aan één van de pleintjes. Doordat de entrees aan de steeggevels liggen kunnen de kamers de volle breedte van de voorgevel benutten. De toegepaste ramen zijn fors en zorgen voor riante toetreding van daglicht en voor een panoramisch uitzicht op de historische omgeving.

Aan de Havenstraat staan twee historische klokgevels die bepalend zijn voor het straatbeeld. Deze gevels zijn behouden en onderstrepen de gelaagde combinatie van nieuw en oud.

Dit project is opgenomen in het jaarboek Architectuur in Nederland 2011/12 als 1 van de 30 geselecteerde toonaangevende architectuurprojecten die dat jaar gerealiseerd zijn.