Categorie
Projectontwikkeling, Woningbouw

Coolveste

Rotterdam

In hartje Rotterdam hebben wij gedeeltelijk in opdracht van Woonstad Rotterdam en gedeeltelijk in eigen ontwikkeling 26 woningen gerealiseerd.

Het project bestaat uit:
– een appartementencomplex met 8 maisonnettes en 11 appartementen
– 7 fraaie herenhuizen

Appartementencomplex

De uitstraling van het het appartementencomplex is chique, tijdloos klassiek en tegelijkertijd eigentijds.

Het gebouw is een een moderne vertaling van aloude, duurzame architectonische principes. De appartementen liggen in één, schuin aflopend, gevelvlak en vormen op die manier een eenheid, maar toch is door de verticale belijning in de gevelwand en de raamindeling elke woning afzonderlijk te herkennen. Deze klassieke hoofdindeling is versterkt door de begane grondvloer uit te voeren als een plint in een donkere gevelsteen. De gevel boven de plint is in contrast uitgevoerd in een rode gevelsteen.

Er zijn verschillende uitvoeringen in de appartementen.
Zo zijn er bijvoorbeeld maisonnettes met een riante woonkeuken, gelijkvloerse appartementen met een open keuken, woningen met balkon, loggia of terras.

De appartementen beschikken allemaal over een fraaie woonkamer, ruime masterbedroom en een iets kleinere tweede slaapkamer. De badkamers zijn ruim van opzet en voorzien van luxe sanitair en betegeling.

Op het, afgesloten, binnenterrein is er voor iedere eigenaar een privé parkeerplaats gerealiseerd.

Herenhuizen

De zeer ruime woningen bezitten op de begane grond een slaapkamer welke perfect te gebruiken is als werkkamer.
Op  de begane grond zijn ook het toilet, de berging en 2 eigen overdekte parkeerplaatsen aanwezig. Deze parkeerplaatsen zijn te bereiken door een afsluitbaar binnenplein.

De eerste verdieping is de woonverdieping. De woonkamer, gelegen aan het stille binnenplein, heeft twee Franse balkons en een grote eetkeuken. De ligging van de woonkamer en keuken op de eerste verdieping garandeert een grote mate van privacy en tevens valt door deze ligging meer licht in deze ruimte.

Op de tweede verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een ruime badkamer.

De hoofdslaapkamer heeft een Frans balkon. In de badkamer zijn een ligbad, twee wastafels en een tweede toilet in een luxe uitvoering aangebracht.

Het dakterras – georiënteerd op het ideale zuidwesten- is op de derde verdieping. Ook is hier een ruime vierde slaapkamer van ca. 20 m² met een Frans balkon aanwezig. Vanuit deze slaapkamer kan men via dubbele deuren op het dakterras komen.

Categorieën

Woningbouw, Appartementen, Nieuwbouw en Ontwikkeling

Opdrachtgever

Woonstad Rotterdam en Martens

Vaardigheden

Bouwteam en Ontwikkeling

Architect

Atelier Dutch