Categorie
Projectontwikkeling, Woningbouw
Tags
Nieuwbouw, Ontwikkeling, Woningbouw

Het Eiland van Bleiswijk

In januari 2017 zijn wij in Bleiswijkse wijk De Tuinen gestart met de nieuwbouw van 15 riante energie-neutrale woningen.

HET EILAND kenmerkt zich door een hoog ambitieniveau op alle fronten. Niet alleen de woningen maar juist ook het eiland als geheel hebben bij het ontwerpen van de gewenste woonkwaliteit veel aandacht gekregen. Het eiland – het collectieve eigen buurtje met een dorps karakter – vormt voor alle bewoners hun dagelijkse woonomgeving. Daarom is gekozen voor een zorgvuldige inrichting van het hof, het parkeren en de voortuinen van de woningen. De verspringende voorgevels, de gebogen weg met daaromheen hagen en bomen versterken het rustige, landelijke karakter. De woningen staan allemaal gericht op het water. De doorschietende kappen en de combinatie van robuust metselwerk en de planken dragen bij aan het eilandgevoel.

Voor het gevelontwerp is bewust gekozen voor traditionele architectuur die past bij het landelijke, informele karakter van HET EILAND. De woningen zijn rijkelijk gedetailleerd en uitgevoerd in ambachtelijke materialen. Er zijn tien 2-kappers en vijf vrijstaande woningen die worden geschakeld door hun berging. De gevels van de huizen hebben een sterke samenhang maar tegelijkertijd is elk huis individueel herkenbaar. Dat komt door de verspringende voorgevels, de variatie in gevelkleur, de kozijnen en versiering van de gevels onder de kap. Op de hoeken kan optioneel een erker in de zijgevel worden gekozen. De voordeur geeft toegang tot een zeer riante woning met veel leefruimte. Uniek zijn de uitzonderlijk brede woonkamers en het grote aantal van zes slaapkamers! De woningen zijn standaard voorzien van twee badkamers. De leefruimte van de begane grond is flexibel in te delen. De positie van de keuken is flexibel, er kan aan huis worden gewerkt en bovendien is een slaapprogramma beneden mogelijk. De woningen zijn standaard voorzien van een goed doordacht energiebewust klimaatsysteem. Tezamen met de tijdloze architectuur, het hoogwaardige ontwerp van HET EILAND, de ruimte en de flexibele plattegronden is een zeer duurzaam plan ontstaan.

Link naar 360 graden tour

Categorieën

Nieuwbouw, Ontwikkeling, Woningbouw

Opdrachtgever

Kraakhelder

Ontwikkeling

Bouwteam

Architect

Schippers Architecten BNA