Categorie
Woningbouw

Overmaat

Rotterdam

Overmaat biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Uitgangspunt voor Overmaat is royaal wonen.

Medio november 2018 zullen wij in Rotterdam-Zuid starten met de nieuwbouw van 16 eengezinswoningen, 6 appartementen en 1 bedrijfsruimte.

Het project is via een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) tot stand gekomen.

In overmaat zijn er drie verschillende basiswoningen ontworpen: een laanhuis, een parkhuis en een loft.

Laanhuis
Het laanhuis kijkt uit over de Laan op Zuid en heeft een tuin op het zuidwesten. De basis is maar liefst 7,2 m breed en 4 lagen hoog. Een klassiek stadshuis. Dat zie je terug in de opzet. De onderste twee lagen kunnen samen 7,5 m hoog zijn: een souterrain en een belle-etage. Veel indelingsmogelijkheden voor keuken, woonkamer, werkkamer, studio, eventueel verbonden door een vide. De bovenste twee lagen zijn voor kamers, met een zolder of volledig uitgebouwd. Kavel met parkeerplaats ca. 130 m2, woonoppervlak ca. 160-200 m2.

Parkhuis
Het parkhuis ligt direct aan het park, heeft een tuin op het noordoosten en een eigen stoep op het zuidwesten. De basis is ook weer 7,2 m breed en 3 lagen hoog. Een traditioneel huis. Wonen op de begane grond, slaapkamers boven, met een zolder of volledig uitgebouwd. Andere indelingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Kavel met parkeerplaats ca. 130 m2, woonoppervlak ca. 120-150 m2.

Loft
De lofts zijn samengebracht in een kleinschalig appartementengebouw. Per verdieping één loft met een groot, beschut terras op het zuidwesten en ramen langs drie kanten. Vrije ruimte of indeling met kamers, al dan niet voorzien van schuifdeuren. Grote ruimtelijke werking. Elke loft heeft een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Woonoppervlak ca. 150 m2, terras ca. 25 m2. In overleg zijn andere oppervlaktes mogelijk.

Categorieën

Nieuwbouw en Woningbouw

Opdrachtgever

CV Overmaat

Vaardigheden

Bouwteam

Architect

Geurst en Schulze architecten, Kühne & Co Architecten en De Nijl Architecten