In de nieuwe wijk Parkwijk, midden in het centrum
van Lekkerkerk, hebben wij in opdracht van QuaWonen 42 levensloopgeschikte huurappartementen gerealiseerd.
Het appartementencomplex staat ‘met zijn voeten’ in het water. Hierdoor hebben de appartementen aan de oostzijde een terras (begane grondwoningen) of balkon aan het water. De entree van het complex is te bereiken via een bruggetje.
De entreehal is ruim van opzet. Dit wordt nog eens versterkt door de lichtinval in het complex. De mooie glazen lichtkoepels op het dak en de glasstroken in de gevels zorgen ervoor dat het appartementencomplex een lichte en transparante uitstraling krijgt. In het complex is gewerkt met vides. De videhekwerken zijn eveneens van glas, waardoor het geheel een zeer ruime en luxe uitstraling krijgt.
De appartementen zijn onderverdeeld in zes typen, namelijk: zwaan, ooievaar, mus, koolmees, merel en roodborstje. De typen komen redelijk overeen, maar er zijn kleine verschillen. Zo zijn typen zwaan en ooievaar groter dan de andere typen en zijn typen koolmees en roodborstje hoekwoningen. De appartementen zijn steeds spiegelbeelden van elkaar. De appartementen beschikken over twee slaapkamers, een ruime badkamer, een apart toilet, een inpandige berging en een aparte berging. De ruime woonkamer heeft een open keuken en een royaal balkon of terras. Alle appartementen worden volledig verwarmd door vloerverwarming. Er zijn geen radiatoren. De temperatuur in de woonkamer en keuken, slaapkamers en badkamer kan per vertrek worden ingeregeld.
In het gebouw bevindt zich een scootmobiel ruimte. Er is ruimte voor achttien scootmobiels. Tegenover de scootmobiel ruimte is een multifunctionele ruimte.
Het ontwerp van de Parkflat is zeer fraai. Het appartementencomplex is volledig opgetrokken uit metselwerk. Er is een variatie aan balkons en bepaalde delen van de gevel zijn iets ingesprongen. Dit geeft het appartementencomplex een speels en typerend beeld. Ook de kozijnen zorgen voor een bijzondere uitstraling, omdat deze eveneens zijn ingesprongen in de gevel. Achter het metselwerk is vervolgens de zonwering verwerkt, waardoor het lijkt alsof de zonwering uit het metselwerk tevoorschijn komt. De behuizing van de zonwering is dan ook niet zichtbaar.