Categorie
Projectontwikkeling, Woningbouw

Wilgenhof

Rotterdam

In de grootste woonwijk van Deelgemeente Noord “Het Oude Noorden” hebben wij het ambitieuze project “Wilgenhof” gerealiseerd. Het project ontleent zijn naam aan de voormalige Wilgenstraat die zich centraal in het gebied bevond. 

Het project bestaat uit: 85 woningen en appartementen, een nieuw districtskantoor voor Woonstad Rotterdam, een politiebureau, een café en een ondergrondse parkeergarage.

32 Stadswoningen
Deze ruimte 4- en 5 kamerwoningen zijn in 2 verschillende typen aan de Zaagmolenstraat gerealiseerd. De toepassing van prachtige, duurzame materialen als gevelbekleding geven deze woningen een bijzonder chique uitstraling. Royale raampartijen zorgen voor een prachtige lichtinval.
Type A is een woning met 3 woonlagen. Op de begane grond bevinden zich de entree, toilet, royale woonkamer met keuken en de achtertuin met buitenberging.
Op de 1e verdieping bevinden zich twee slaapkamers.
Op de 2e verdieping bevinden zich eveneens twee slaapkamers.
Type B is een woning met 4 woonlagen. Via de entree op de begane grond wordt via een trap de 1e verdieping bereikt. Op deze verdieping bevinden zich de woonkamer en keuken. Op de 2e verdieping bevinden zich de één of twee slaapkamers en het toilet. Op de 3e verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en een royaal dakterras. Op het binnengebied bevindt zich de buitenberging.
Alle stadswoningen beschikken standaard over een eigen plaats in de in dit project opgenomen overdekte parkeervoorziening.

2 Stadsappartementen
De 2 Stadsappartementen zijn aan de Tochtstraat gerealiseerd. Deze bijzonder royale 4-kamer appartementen zijn zeer bijzonder door een diepte van 28 meter.
De appartementen beschikken over een royale woonkamer met keuken, een balkon, drie slaapkamers, een badkamer en een inpandige berging.

24 Hofwoningen
De woningen aan de Tochtstraat worden gekenmerkt door een sterke oriëntatie op het ‘Wilgenplein’, wat zich onder meer uit in een groot aantal raampartijen aan de voorgevel over drie volledige bouwlagen.
Op de begane grond bevindt zich naast de ruime hal en een van binnen uit bereikbare berging ook een ruime werk-/slaapkamer.
De woonkamer en keuken zijn gesitueerd over de gehele eerste verdieping. Op de tweede verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een ruime badkamer.

De woningen aan de Meidoornstraat worden gekenmerkt door een verspringende voorgevel, een tweetal uitbouw mogelijkheden aan de achterzijde en een ruime achtertuin met buitenberging. Op alle drie de bouwlagen zijn een groot aantal indelingsvarianten mogelijk. Standaard hebben de woningen vanuit de ruime hal een toegang tot een eetruimte aan de voorzijde van de woning en een toegang tot de woonkamer welke aan de achtertuin is gesitueerd.
Op de eerste verdieping bevinden zich een ruime badkamer en drie slaapkamers. Op de tweede verdieping een 4e ruime slaapkamer.

27 Hofappartementen
De Hofappartementen zijn boven het nieuwe (districtskantoor) van Woonstad Rotterdam aan de 1e Pijnackerstraat/Zaagmolenstraat gerealiseerd. De appartementen zijn als 4 kamerwoning in een groot aantal typen uitgevoerd. De royale woonkamer met keuken, drie slaapkamers, badkamer, toilet, inpandige berging en het ruime balkon zorgen voor veel woonplezier.
De prachtig uitgevoerde gevels met een grote diversiteit aan royale raampartijen zorgen voor een voorname uitstraling. De hofappartementen beschikken standaard over een eigen parkeerplaats onder het gebouw of op het afgesloten binnenterrein.

Categorieën

Woningbouw en Ontwikkeling

Opdrachtgever

Proper Stok Woningen en Martens

Vaardigheden

Bouwteam

Architect

Roelf Steenhuis Architekten