Categorie
Woningbouw

Wuyster

Rotterdam

Omschrijving werk
nieuwbouw woongebouw “De Ruivenhof”, 54 appartementen

Maisonnettes
Er zijn 6 4-kamer maisonnettes gesitueerd aan het plantsoen.
Deze begane grond maisonnettes hebben de toegang niet direct aan de straat. Via de afgesloten ingang komen de bewoners via een korte galerij bij hun voordeur.
Deze 6 maisonnettes hebben een eigen tuin op het zuiden.
De andere 6 3-kamer maisonnettes op de 2e en 3e verdieping, hebben de toegang op de slaapverdieping via een aan de straat gelegen galerij. De woonverdieping daarboven heeft een op het zuiden gelegen balkon dat uitkijkt op het gemeenschappelijke binnenterrein.

Appartementen
Acht van de 35 3-kamerappartementen liggen op de begane grond, waarvan één met een eigen tuin. De toegang van deze begane grond flats ligt niet aan de straat, maar aan het binnenterrein en is bereikbaar via de gemeenschappelijke afgesloten entree. Omdat het gebouw drie hoeken bevat zijn er verhoudingsgewijs veel hoek- en/of eindflats. Dit betekent over het algemeen meer privacy.
Tevens is er op de begane grond een extra ruime woning over 2 lagen ontwikkeld, die geschikt is voor diverse doeleinden.

Luxe dakappartementen
Op de daketage zijn 5 ruime 4-kamerappartementen gesitueerd. Alle met een groot tot zeer riant eigen dakterras.

Lift
Er zijn drie trappenhuizen, waardoor het aantal woningen dat van hetzelfde trapportaal gebruik moet maken, beperkt blijft.
Ook is er een lift, deze is direct bruikbaar voor bijna alle woningen.

Bergingen
De bergingen van alle woningen bevinden zich in het souterrain. Het afgesloten binnenterrein is hierdoor een aantrekkelijk gebied voor algemeen gebruik.
Naast een berging in het souterrain hebben de meeste woningen nog een bergruimte binnen de woning.

Categorieën

Woningbouw

Opdrachtgever

Woningbouw Rotterdam Noord

Vaardigheden

Aanbesteding

Architect

Architektenburo L. Lafour en R. Wijk b.v. te Amsterdam