Categorie
Woningbouw

Kop Bernhardstraat

Strijen

In de Oranjewijk, gelegen aan de rand van het centrum van Strijen, op de hoek van het Stockholmplein en de kop van de Bernhardstraat, hebben wij 20 appartementen gerealiseerd.

14 appartementen zijn bestemd voor starters, 4 appartementen voor doorstromers en 2 appartementen zullen worden verhuurd in de vrije sector.

Het is een blok van overwegend 3 bouwlagen hoog met op de hoek 4 lagen als accent. De woningen worden centraal ontsloten door middel van een gemeenschappelijke entree. Het merendeel van de woningen die gelegen zijn op de kop van het gebouw hebben hun toegang in het trappenhuis, de overige woningen hebben hun toegang aan een galerij die bereikbaar is vanuit het trappenhuis. Op de hoek van de begane grond bevinden zich de bergingen. Om te voorkomen dat hier een gesloten gevelbeeld ontstaat is een oplossing bedacht met een extra glazen gevel waardoor het effect van een etalage ontstaat. De openbare ruimte van de straat loopt visueel enigszins door in het gebouw waardoor de confrontatie tussen binnen en buiten minder hard is. De gevel wordt uitgevoerd in metselwerk in een warme kleur, deels in halfsteensverband en deels als polymetrisch metselwerk. De prefab betonnen borstweringen van o.a. de balkons worden voorzien van een ingestraald patroon.

Categorie├źn

Appartementen en Woningbouw

Opdrachtgever

HW Wonen

Vaardigheden

Aanbesteding

Architect

BTR Architectuur + Bouwkunde